Какво е БАРФ

B.A.R.F (Biologically Appropriate Raw Food) e начин на хранене със сурова храна, който има за цел да осигури на домашните любимци режим на хранене, максимално близък до този, който те биха имали, ако живееха в естествената си среда. Той включва сурово месо и ядливи кости, органи, плодове и зеленчуци, като в същото време елиминира всички обработени и зърнени храни.

В по-широк аспект, храненето по метода БАРФ е израз на грижата и уважението към домашните ни любимци и тяхната природа, чрез отчитане на техните специфични хранителни нужди, различни от тези на други животински видове и хората. БАРФ е естествения отговор на тези нужди, защото осигурява свежи, натурални, непреработени хранителни продукти - точно както го е замислила Природата.

Защо БАРФ?

Всеизвестно е, че когато се храним редовно със свежа и сезонна храна, шансът да сме здрави и да живеем по-дълго е по-голям.

Също така знаем, че редовната употреба на преработена храна и на такава, съдържаща изкуствени добавки, оцветители и овкусители може да застраши здравето ни.

Кучетата и котките не са по-различни в това отношение. Домашните любимци, които се хранят със свежа храна са по-здрави и живеят по-дълго, в сравнение с тези, които се хранят с преработена храна.

За съжаление, ние хората сме забравили коя е естествената и биологично подходяща храна за нашите домашни любимци и често ги храним с еквивалента на човешката „junk food“.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Какви са предимствата на БАРФ храненето?

Този метод на хранене дава на кучетата и котките всички необходими вещества, които са им нужни, за да достигнат оптимално здраве.

ПОВЕЧЕ ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ БАРФ

Нашите предложения

Последни статии

Неочаквана причина за рак при кучетата !
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
КОНОПЪТ- невероятните ползи за вашето куче
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Най-добрият старт за вашето кученце
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
8 опасности, които крие домашно приготвената храна за домашни любимци
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Нашите партньори

BARF by A&D - Назад към Природата. Изключителен представител на A&D Natural Foods за България     |    Design and development by SFC