БАРФ / Какво е БАРФ

НАЙ-ДОБРИЯТ СТАРТ

за твоя домашен любимец

 

Биологично подходяща храна

За да достигнат оптимално здраве всички живи същества (растения, животни и хора) трябва да консумират храните, за които са създадени. Затова кравата се храни с трева, вълкът - с месо, а хората - и с месо, и с растителни продукти..

 


Без консерванти

Без овкусители

Без ароматизатори

Без химия

Без глутен

 

Кучешката храносмилателна система се различава от тази на хората

За разлика от хората в слюнката на кучетата няма храносмилателни ензими. Целият храносмилателен процес протича в стомаха.

Липсата на храносмилателни ензими в слюнката и невъзможността да движат челюстта си настрани е причина те да поглъщат храната без да имат възможност да я сдъвкват добре. Храносмилателната им система е създадена така, че да могат да откъсват парчета сурово месо, да сдъвкват суровите кости и да поглъщат цели, големи парчета месо. Стомашните им сокове са толкова силни, че могат да изгорят ръцете ви.

Също така, месоядните животни не разполагат с основните инструменти за правилното преработване и смилане на растителната материя, с каквито разполагат хората. Те не са еволюирали в насоката да храносмилат и усвояват храни като царевица, пшеница, ориз или картофи (a това са продукти, които повечето производители на храна за домашни любимци използват като основни съставки в своите формули).

Дайте на кучето кокал!

В дивата природа почти една трета от хранителните вещества се осигуряват от костите. Костите поддържат зъбите и венците здрави, а дъвкането на кости е чудесно упражнение, което развива челюстта и горната част на тялото. Суровите ядливи кости са безопасни и същевременно много полезни за кучетата!


Защо сурово?

Готвенето разрушава химическата структура на храната и води до загуба на голяма част от амино-киселините, витамините и минералите. Термичната обработка на храната може да доведе до 70% загуба на ценни хранителни вещества. Кучетата храносмилат суровата храна много по-лесно в сравнение с преработената храна.


Хранене на ротационен принцип

Състои се в това, че сама по себе си всяка една рецепта може да не е перфектно балансирана, но когато се редуват различните рецепти ще се получи перфектния баланс.


Суровото хранене става все по-популярно

Милиони собственици на домашни любимци по света избраха БАРФ, защото се убедиха сами в ползите от този вид хранене и видяха как се подобрява здравето на любимците им.

 

Присъединете се към БАРФ движението и бъдете част от промяната!

 
BARF by A&D - Назад към Природата. Изключителен представител на A&D Natural Foods за България     |    Design and development by SFC