Какво е БАРФ

B.A.R.F (Biologically Appropriate Raw Food) e начин на хранене със сурова храна, който има за цел да осигури на домашните любимци режим на хранене, максимално близък до този, който те биха имали, ако живееха в естествената си среда. Той включва сурово месо и ядливи кости, органи, плодове и зеленчуци, като в същото време елиминира всички обработени и зърнени храни.

В по-широк аспект, храненето по метода БАРФ е израз на грижата и уважението към домашните ни любимци и тяхната природа, чрез отчитане на техните специфични хранителни нужди, различни от тези на други животински видове и хората. БАРФ е естествения отговор на тези нужди, защото осигурява свежи, натурални, непреработени хранителни продукти - точно както го е замислила Природата.

Защо БАРФ?

Всеизвестно е, че когато се храним редовно със свежа и сезонна храна, шансът да сме здрави и да живеем по-дълго е по-голям.

Също така знаем, че редовната употреба на преработена храна и на такава, съдържаща изкуствени добавки, оцветители и овкусители може да застраши здравето ни.

Кучетата и котките не са по-различни в това отношение. Домашните любимци, които се хранят със свежа храна са по-здрави и живеят по-дълго, в сравнение с тези, които се хранят с преработена храна.

За съжаление, ние хората сме забравили коя е естествената и биологично подходяща храна за нашите домашни любимци и често ги храним с еквивалента на човешката „junk food“.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Какви са предимствата на БАРФ храненето?

Този метод на хранене дава на кучетата и котките всички необходими вещества, които са им нужни, за да достигнат оптимално здраве.

ПОВЕЧЕ ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ БАРФ

Нашите предложения

Последни статии

ЗАЩО СУРОВАТА ХРАНА Е ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР ЗА КУЧЕТА С ГАСТРИТ?
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Ползите от гладуването за здравето на кучето
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Влиянието на храната върху поведението на кучето
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Съвети за храненето на кучето през лятото
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Instagram @barfnaturalfoodsbulgaria

Нашите партньори

FAQ

Ако сметнете колко храна ще Ви е необходима за цял месец ще можете да си направите сметка за месечния разход. За да направите това трябва да определите колко грама е препоръчителната дневна порция за Вашия любимец с помощта на БАРФ калкулатор.

Използвайте нашите готови пълноценни менюта, или създайте свое меню с Хранителна основа с телешко или Хранителна основа с пилешко, като добавите продукти по ваш избор.

Рецептите на PERITAS са пълноценни и балансирани. Те съдържат оптималното количество от всички необходими хранителни вещества. Единственото условие е да редувате рецептите и да храните разнообразно. По този начин ще осигурите на домашния си любимец така наречения ‘balance over time’.

Средно човек може да съхранява сурово месо в хладилника до 3-4 дни. Кучетата и котките могат да приемат месо, което е престояло доста по-дълго време. Въпреки това ние препоръчваме, след като храната се е размразила напълно, тя да се използва в рамките на 4 дни.

В замразено състояние и при правилно съхранение (-18) менютата PERITAS са със срок на годност една година.

Сготвеното месо няма нито една от ползите, с които се характеризира суровото, като му липсват основни хранителни вещества, тъй като самият акт на готвене унищожава или видоизменя всички протеини, витамини, мазнини и минерали, които се съдържат в суровото месо.

Хидрохлорната киселина в стомаха на месоядните животни е ензим, който ги предпазва от патогени. Техният стомах е с висока киселинност (около pH 1), а храносмилателният им тракт е къс и относително прост. Бактериите биват убивани при поглъщането им и се отделят като отпадък в рамките на 4 до 6 часа. Тъй като времето на пълното смилане е прекалено кратко, бактериите не остават в тялото дълго време.

Суровото хранене не е по-различно от това да сготвите за себе си и семейството си. Необходимо е да спазвате същите стандартни хигиенни навици, които спазвате при работа със сурово месо, например - добре да измивате работната зона след приготвяне на месото, да измивате ръцете си след допир със сурово месо, да измивате съдовете, след като в тях е имало сурово месо. Важно е да имате хигиенни навици – да миете ръцете си със сапун!

Всеки ден сменяйте водата на домашните си любимци и мийте купичките им, не доливайте!

BARF by A&D - Назад към Природата. Изключителен представител на A&D Natural Foods за България     |    Design and development by SFC